Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Chov psů má u nás dlouholetou historii. V našich životech nás provázel už nejeden pejsek.  Dnes se u nás setkáte především s Českým strakatým psem a Čivavou.

 

foto 3A Photography A teď pěkně od začátku :

V devádesátých letech, jsme začali s chovem psů, pod záštitou  "Libachar".  Zakladatelkou je, jak jinak, Libuše Charousová. Zamilovali jsme si malé, milé, postelové doplňky - čivavy.  Jenže taková čivava, to není pes venkovní (i když hlídači jsou nepřekonatelní), a k domu s velkou zahradou tak nějak ten vetší pes patří. No a tak se stalo, že se nám maminka začala poohlížet po ideálním parťáku do pohody i nepohody. Náhodou zahlédla obrázek strakatého pejska (původně Horákův laboratorní pes), snad v knize, či časopise. Zřejmě ještě před koncem článku bylo jasno. Nojo, jenže kde ho sehnat? Tou dobou už o plemeni věděl jen málokdo a chovní jedinci taky nebyli k mání. Tehdy mamka oslovila pana Horáka s myšlenkou záchrany tohoto jedinečného zvířete. S nemalým úsilím, se jim, společně s hrstkou dalších dsc_0743.jpgmilovníků těchto zvířat,podařilo pár posledních jedinců najít a postupně plemeno obrodit. A tak se stalo, že se i nám ostatním dostali strakáči až do srdce.

Od té doby jsme měli strakáče téměř neustále. Bylo i smutnější období, kdy z různých důvodů  pejsků

ubylo a ani nic strakatého nám po dvorku neběhalo.  Ty časy jsou snad definitivně pryč. Máme tedy nějakou tu Čivavu a také naši velkou strakatou naději Arletku a její dceru Jamiku a Krásku. Z Čivavek nám tu štěká Erla Libachar, Dina Libachar a Endy z Ronova a nově přibyla krátkosrstá fenka Abea z Jenštejnské Bašty.

obrazek--135-.jpg